Kristian Attila

Kristian Attila (s. 1969) aloitti musiikkiopintonsa Tampereella ja jatkoi niitä Margit Rahkosen oppilaana Sibelius-Akatemiassa sekä vaihto-oppilaana Malmön musiikkikorkeakoulussa professori  Hans Pålssonin johdolla.

Pianonsoiton A-tutkinnon ja musiikin maisterin tutkinnon lisäksi hänellä on takanaan lied- ja oopperakorrepetitio-opintoja Sibelius-Akatemian lisäksi mm. Suomen Kansallisoopperan oopperastudiossa. Hän sai 3. palkinnon Kilin pohjoismaisissa pianokilpailuissa 1990 ja tunnustuspalkinnon (2. palkinnon) Kangasniemen liedpianistikilpailussa 1993.

Liedpianistina Attila on esiintynyt monien huomattavien laulajien kanssa Suomessa ja ulkomailla. Hän on ollut myös useiden laulun mestarikurssien ja laulukilpailujen (Lappeenranta, Mustakallio, Mirjam Helin) virallisena pianistina. Cardiffin laulukilpailussa vuonna 2003 hän oli mukana Tommi Hakalan omana pianistina. Tekeillä on 2005 levytys Hakalan kanssa. Säveltämisestäkin pitävän Attilan päätoimi on vuodesta 1998 ollut korrepetition lehtorin virka Sibelius-Akatemian nykyisellä laulumusiikin osastolla.
Hän on työskennellyt pianistina ja korrepetiittorina myös Kansallisoopperassa ja Savonlinnan Oopperajuhlilla.